BARF, nebo granule? Už si nemusíte vybírat

VEN08506

Nikdy jsme nechtěli prodávat psí granule. Nelákalo nás posílat těžké balíky ani jsme nenašli značku, ze které bychom si sedli na zadek. No, a pak přišlo Bohemia Pet Food s konceptem, který nám zamíchal kartami. Přečtěte si proč.

Lokální maso bez aditiv

Ať už máte doma psího sportovce nebo štěně, sestavit mu misku přesně podle jeho potřeb snad nikdy nebylo jednodušší. Bohemia Pet Food totiž nenabízí jen granule rozdělené podle energetické hodnoty, ale i sušený BARF, vývary, powdery a nutričně nabité pamlsky, které můžete bez obav navzájem kombinovat.

Bohemia Pet Food (dál BPF) je česká značka, která vyrábí opravdu kvalitní žrádlo pro psy. Maso pochází od ověřených dodavatelů z České republiky, případně z Evropy. Zakládají si na tom, že znají každou ingredienci ve složení a krmivo konzervují přírodními a doplňkovými antioxidanty (vitamíny).

Revoluce v krmení masem?

První nás nadchnul sušený BARF. Jestli je totiž na krmení syrovým masem něco, co spoustu lidí odradí, je to náročnost přípravy a skladování. Natož když vyrážíte na dovolenou nebo psí tábor. A co si budeme – závan nepraných drštěk doma taky nevykouzlí tu nejlepší atmosféru. :-) Tyhle starosti se sušeným BARFem odpadají.

Sušený BARF je plnohodnotné krmivo pro psy, které si díky přirozenému sušení horkým vzduchem nebo mrazem zachovává maximum živin i vůni. Vydrží až rok v jakýchkoliv podmínkách – i ve stanu v 60 °C. Sušenou směs stačí zalít horkou vodou, nechat nasáknout, vychladnout, a je to.

DSC_9506

Přizpůsobte psí misku na míru

K sušenému BARFu ani granulím nemusíte přidávat nic dalšího, ale zároveň žrádlo můžete jednoduše doladit aktuálním potřebám psa. Misku můžete podlít vývarem, doplnit konzervou, powderem nebo pamlsky. V době zátěže krmivo jednoduše vylepšíte o porci bílkovin a jiných důležitých látek, v období s nižší zátěží zase jednoduše upravíte tak, že pes nepřibere.

Co to znamená v praxi? Pro sporťáka například koupíte pytel granulí s nejvyšší energetickou hodnotou, které obden zalijete vývarem a další den přidáte konzervu nebo posypete powderem podle potřeby. Když se blíží závody, dáváte psovi víc vývarů, po závodech zase přidáte extra porci bílkovin pro lepší regeneraci. Jedete na dovolenou a psa dáváte k babičce, která vám ho vždycky tak trochu vykrmí? Jednoduše mu do batůžku přibalíte granule s nižší energetickou hodnotou. A babička mu může přisypat do misky i trochu víc, než jste se domluvili – protože „měl přece hlad.“ :-) Po dovolené jedete na psí tábor, zabalíte sušený BARF, vývary, kolagen v prášku pro podporu kloubů a máte to bez starostí.

VEN09435

Dalším benefitem nejen pro psí sporťáky jsou vývary, které vám usnadní zavodnění před tréninkem nebo závody. A když na ně pes bude zvyklý ze stravy, ušetříte se obav z případných zažívacích potíží. Najdete u nás hotové vývary v pastě i prášku, které stačí rozmíchat v horké vodě. Jednoduše tak ochutíte žrádlo vybíravým psům a podpoříte jejich imunitu, klouby, trávení i srst. Vývary neobsahují žádné konzervanty ani syntetická aditiva.

Třešničkou do psí misky jsou nutričně i chuťově vyvážené powdery:

  • Pokud váš pes potřebuje zlepšit srst a podpořit zdraví kůže, zvolte Skin Powder ze sušených ryb a bylinek.
  • K podpoře kloubního aparátu i střev psího parťáka vsaďte na Collagen Powder, který obsahuje sušené hovězí vazy.
  • Má váš pes citlivé zažívání nebo nechce žrát? Vyzkoušejte Digest Powder z nepraných hovězích drštěk.
  • Pro psy, kteří trpí na průjmy nebo jiné zažívací potíže doporučujeme Vegetable Powder se sušenou zeleninou a vysokým obsahem vlákniny.
  • Pro posílení imunity sáhněte po Fruits Powderu se sušeným ovocem.
  • Když psovi dvakrát nevoní z tlamy, je jasnou volbou Herbs Powder. Obsahuje bylinky s přírodními antioxidanty, které podpoří zdravou ústní dutinu i přirozenou detoxikaci.

FullResolution6Z1A7188

Slyšeli jste někdy o jehlovém reflexu? Je to přirozený obranný reflex žaludku a střev psa, díky kterému se vypořádá s ostrými předměty (např. kostmi). Pokud pes delší dobu dostává jen granule nebo konzervy, tento reflex se vytrácí. Proto doporučujeme do stravy zařadit i něco tvrdšího, co pes jen tak snadno nerozkouše – třeba kusy sušeného masa.

DSC_9361

Granule pro každého psa

Aby pes dostal přesně to, co potřebuje, BPF přišlo s rozdělením granulí i sušeného BARFu do 3 skupin – A, B a C.

  • Áčko je receptura pro psy, kteří potřebují nejvyšší energetický příjem – štěňata, aktivní psi a březí a kojící feny. Má nejvyšší energetickou hodnotu a obsah bílkovin i tuků.
  • Béčko je prostřední receptura pro štěňata velkých plemen od 6 měsíců, dospělé psy bez velkého množství pohybu a starší psí sporťáky.
  • Céčko je receptura s nejnižší energetickou hodnotou, která je vhodná pro štěňata obřích plemen, dospělé psy s nízkou aktivitou a staré běžně aktivní pejsky.

Zažili jste situaci, kdy vám pes tloustne na energeticky silných granulích, tak snížíte dávku, a jediný výsledek je hladové zvíře, protože je porce příliš malá objemem? Velkou výhodou BPF je, že nemusíte měnit granule, na které je pes zvyklý, jen vyměníte recepturu A za B.

Stejně tak jednoduše můžete energetickou hodnotu snížit, pokud má váš psí sportovec volno po sezóně a na áčkových granulích by bez pohybu zbytečně přibíral. Nezapomeňte ale vždycky myslet na individualitu psa – sledujte, jestli nehubne, nebo nepřibírá a tomu přizpůsobte jeho misku.

Pokud máte doma psího vybíravce nebo alergika, vyzkoušejte bezobilnou řadu granulí WILD s unikátními zdroji bílkovin. Můžete vybírat z jehněčího, bažantího, kančího a králičího masa nebo zvěřiny. Granule navíc obsahují betaglukany k podpoře imunitního systému a chondroprotektiva pro zdravý kloubní aparát.

C4E7A3D7-9620-4DCE-A6FE-4B9F47F35BCF

Řešení pro psí alergiky

Věděli jste, že psi nemusí být alergičtí jen na konkrétní druhy masa nebo obiloviny, ale i na aditiva v granulích nebo konzervách? Je to jeden z důvodů, proč není dobré střídat granule od několika výrobců. Různí výrobci totiž používají různá aditiva, na která si pes zvykne (nebo mu nedělají problém). Případné potíže po změně granulí tak nemusí souviset s jejich hlavním složením, ale právě s aditivy. Ta navíc často nejsou rozepsána ve složení konkrétně. Možnost sestavit psovi opravdu pestrý jídelníček bez nutnosti měnit značky je další věc, která nás přesvědčila BPF zařadit do sortimentu.

VEN00670

Zajímá vás o Bohemia Pet Food víc? Napište nám nebo zavolejte. Věříme, že z produktů značky Bohemia Pet Food budete stejně nadšení jako my.