Welltex - Technologie použitá v produktech Back on Track

Weltex%20Back%20on%20Track

Technologie Welltex je kombinací moderní textilní technologie a tradiční čínské medicíny, která je podepřena vědeckými studiemi. Back on Track vytváří produkty, které pomáhají lidem, koním a psům dosáhnout aktivnějšího a pohodlnějšího života.

Back on Track výrobky slouží především na podporu svalů. Jsou vyrobeny z funkčních textilií s reflexními vlastnostmi a výztuhy jsou schváleny FDA. Při výrobě polyesterových a polypropylenových vláken, z nichž jsou produkty Back on Track vyrobeny, se textilní vlákna sloučí s keramickými částicemi. Výběr těchto keramických částic je založen na tom, jaké absorpční a emisní spektrum obsahují. Při nošení produktů Back on Track keramické částice absorbují tepelné záření těla a vypuzují teplo o specifické vlnové délce, která je založena na infračervené zóně dlouhého vlnění spektra tepelného záření.

Stejně jako jiné materiály mají tkáně těla své vlastní absorpční spektrum. Vlnová délka, kterou vydávají keramické částice, je absorbována v buňkách. Do mozku je vyslán signál, který říká, že se energie ve tkáni zvýšila a na to tělo reaguje vazodilatací - zvýšení průtoku cévami a zvýšené prokrvení tkáně. K absorpci dochází nejen v kůži, ale také hlouběji po tkáni, což rozšiřuje žíly nejen povrchně, ale také ve svalech a kolem kloubů. Zvýšený krevní oběh v tkáních uvolňuje svalové napětí a posiluje schopnost těla potlačovat záněty a hojit zranění. Výrobky se proto často používají v případech, kdy je samotným problémem zánět nebo je zvýšené riziko jeho vzniku (například v rámci degenerativního onemocnění kloubů - DKK, DLK, spondylóza, úrazy, výrony, pooperační stavy,...). Další důležitou indikací je prevence úrazů.

Je dobře prokázáno a zdokumentováno, že infračervené záření dlouhé vlny má účinek snižující bolest a zvyšuje krevní oběh.

Jak dlouho fungují produkty Back on Track?

Protože jsou částice Welltexu roztaveny do vláken, nemohou se nikdy vymýt a jsou účinné po velice dlouhou dobu. Některé z prvních koňských bandáží, které Back on Track vyrobil, mají stále plnou sílu účinku i po více než 10 let. Pokud používáte výrobky Back on Track po delší dobu a máte pocit, že nevidíte stejné výsledky, jaké jste viděli na začátku, zkuste si od používání udělat pár týdnů přestávku a poté je aplikujte znovu. Tělo si může zvyknout na lepší pocit, takže už nemusíte vidět rozdíl. Po přestávce s největší pravděpodobností uvidíte rozdíl znovu.

Zdroj informací: www.backontrackproducts.com